Távsegítség
Kosár
Fiókom

VPN kapcsolat beállítása Windows-ban

A Windows alapértelmezetten támogatja az alábbi VPN protokollokat:
IKEv2,SSTP,L2TP,PPTP

1. Nyissa meg a Hálózati beállításokat

Kattintson a Start menüre, és írja be a " VPN beállítások" kifejezést a keresősávba. Válassza a " VPN hozzáadása" lehetőséget a keresési eredmények közül. 
 

2. VPN-kapcsolat konfigurálása

A " VPN-kapcsolat hozzáadása" ablakban meg kell adnia a következő információkat:

  • VPN-szolgáltató: Válassza a „Windows (beépített)” lehetőséget a legördülő menüből.
  • Kapcsolat neve: Adja meg a VPN-kapcsolat nevét (pl. Saját PPTP VPN).
  • Szerver neve vagy címe: Adja meg annak a VPN-kiszolgálónak az IP-címét vagy tartománynevét, amelyhez csatlakozni kíván.
  • VPN típusa: A legördülő menüből válassza ki a VPN protokollt lehetőséget.
  • Bejelentkezési adatok típusa: Válassza a „Felhasználónév és jelszó” lehetőséget a legördülő menüből.
 
3. Adja meg a kapcsolat részleteit

A „Felhasználónév” és a „Jelszó” részben adja meg a VPN-szolgáltatótól kapott hitelesítési adatokat. Ha azt szeretné, hogy a Windows emlékezzen a VPN hitelesítő adataira a jövőbeni kapcsolatokhoz, bejelölheti az „Emlékezzen a bejelentkezési adataimra” jelölőnégyzetet is. Ha speciális beállításokat kell konfigurálnia, kattintson a "Speciális beállítások" hivatkozásra. Itt további kapcsolati tulajdonságokat adhat meg, például, hogy kíván-e használni az automatikus észlelést, a VPN-proxy beállításait stb.
 

4. Mentse el a konfigurációt

Miután megadta az összes szükséges információt, kattintson a " Mentés" gombra a VPN-kapcsolat konfigurációjának mentéséhez.
 

5. Csatlakozás a VPN-hez

A konfiguráció mentése után a tálcán (általában a képernyő jobb alsó sarkában található) hálózat ikonra kattintva csatlakozhat a VPN-hez. Válassza ki az imént létrehozott VPN-kapcsolatot az elérhető hálózatok listájából. Kattintson a "Csatlakozás" gombra. Adja meg VPN-felhasználónevét és jelszavát, ha a rendszer kéri, majd kattintson az „OK” vagy a „Csatlakozás” gombra.
 

6. Kapcsolat ellenőrzése

Csatlakozás után látnia kell a VPN ikont a tálcán, amely jelzi, hogy csatlakozott a VPN-hez. A kapcsolatot úgy is ellenőrizheti, hogy ellátogat egy webhelyre, például a whatismyip.com-ra, és ellenőrizze, hogy IP-címe megváltozott-e a VPN-kiszolgáló IP-címére. Sikeresen beállította és csatlakozott egy VPN-hez Windows rendszeren. Most már biztonságosan elérheti céges hálózatát és  böngészhet az interneten a VPN-alagúton keresztül.