Távsegítség
Kosár
Fiókom
Arylic H50 Wireless Stereo Amplifier
Arylic H50 Wireless Stereo Amplifier
Arylic H50 Wireless Stereo Amplifier
Arylic H50 Wireless Stereo Amplifier
Arylic H50 Wireless Stereo Amplifier
Arylic H50 Wireless Stereo Amplifier
Termék adatai

Arylic H50 Wireless Stereo Amplifier

Cikkszám: ARY-H50
Erősítő
Garancia: 12 Hónap
Elérhetőség
Webshop: Rendelhető
121 528 Ft
Instock
db

A pár hónappal korábban megjelent RAKOIT/Arylic M50 némileg továbbfejlesztett változata a H50 (különbségek összegzését  ITT találod lentebb). A készülék vezérlése immár 4 különböző módon lehetséges:

Az Arylic 4stream alkalmazásával (Android és iOS) vagy bármely más Linkplay lejátszó appal (pl. WiiM Home)
A mellékelt infra távvezérlővel (limitált funkcionalitás)
Webböngészőből belépve a H50 webes felületére (limitált funkcionalitás)
Az Amazon Alexa digitális asszisztensének adott hangutasításokkal
A H50 gyakorlatilag mindent tud, amit egy modern zeneközponttól elvárható, illetve amit az Arylic lejátszóknál már megismerhettünk:

I. Online streamszolgáltatások, internetes rádiók lejátszása

Jelenleg (2023. augusztus) az alább ingyenes és fizetős zeneszolgáltatások játszhatóak le közvetlenül a H50-nel (már ha az adott földrajzi helyen elérhetőek): Amazon Music, Deezer, Napster, Pandora, QQFM, QQMusic, Qobuz, Radio Paradise, Spotify (Premium is), TIDAL (Hifi is), TuneIn, vTuner, iHeartRadio.

A fentiek mellett (ahol a TuneIn és a vTuner kb. a világ összes ismert internetes rádióadójának naprakész katalógusa) külön menüpontban megtaláljuk az angol BBC összes rádiócsatornáját. Megadhatunk egy tetszőleges HTTP streamet is a lejátszás forrásaként.

II. Saját zenefájlok lejátszása hálózatról és USB-s háttértárról

Az alábbi formátumokban tárolt, akár 24-bites, 192 kHz-es fájlok lejátszására képes a H50:

Veszteségesen tömörített: MP3, AAC, AAC+, WMA
Veszteség mentesen tömörített vagy tömörítettlen: ALAC, APE, WAV, FLAC
A fájlokat képes elérni otthoni számítógép-hálózatunk számítógépeiről vagy NAS-szervereiről DLNA-protokollon keresztül. Használhatunk azonban közvetlenül a H50 USB-portjára csatlakoztatott USB-s háttértárat is (FAT, FAT32 vagy NTFS fájlrendszerre formázottat), ennek tartalma is böngészhető a mobilos távvezérlő alkalmazásban. Természetesen a mobilon, tableten lévő zenefájlok is lejátszhatóak a H50-en a 4stream (vagy akár a WiiM Home) alkalmazáson keresztül.

III. Külső DAC-mód számítógép, médialejátszó mellé

A hátlapi USB Type-C csatlakozóját használva a H50 asztali DAC-ként is használható bármely, szabványos USB Audio Class 1-es DAC-ot kezelő készülékkel, pl. a számítógépünkkel, tabletünkkel. Ezen szabvány alapján azonban csak max. 16-bit és 48 kHz-es mintavételezési frekvencia használható. A DAC-módban működő lejátszóval egy multiroom csoportba (szinkronba) kapcsolt többi lejátszón is megszólal a számítógépről érkező zene ilyen esetben.

IV. DLNA Media Renderer és Apple AirPlay(2) lejátszó

A H50 megjelenik számítógép-hálózatunkon úgy mint egy szabványos DLNA-lejátszó, illetve úgy is, mint egy AirPlay 2 hálózati zenelejátszó. Így sokféle forrásból streamelhetünk rá közvetlenül akár veszteségmentes minőségben is. A Windows, számtalan Android alkalmazás, a macOS, iOS, iPad OS mind használhatják hangkimenetként.

V. Bluetooth hangfal

Mint bármilyen Bluetooth hangszóró, hangfal, a H50 is megjelenik a Bluetooth lejátszókra streamelni képes mobilokon, számítógépen a szokásos párosítás után. A Bluetooth funkciókat itt már egy Qualcomm audio processzor biztosítja, amely még az aptX-HD átvitelt is támogatja!

VI. Digitális erősítő

A hátlapi RCA-bemenetekre tetszőleges sztereo analóg jelforrás (pl. TV, FM-rádió, CD-lejátszó csatlakoztatható, és multiroom környezetben akár a többi lejátszón is szinkronban megszólalhat. Van azonban egy optikai digitális bemenet is a H50-en, így kihasználható az ESS Sabre ES9023P DAC minősége. Optikai kimenettel rendelkező játékkonzolt, TV-t, CD-lejátszót inkább ide csatlakoztassunk, ne az analóg bemenetre! Természetesen ez a forrás is megszólaltatható a szinkronban működő lejátszókon a lakás akár 12 helyiségében, így mindenhol követhetjük még akár a TV-műsort is. Dedikált mélynyomókimenetére aktív sub-woofer köthető, kiegészítve az általa meghajtott hangfalpár mély hangjait.

VII. Phono (analóg lemezjátszó, MC/MM) erősítő

Az M50-hez képest az egyik fontos extra a hátlapon található Phono in sztereó bemenet. Bár egy ízig-vírig digitális végfok található az Arylic H50-ben is, a gyártó gondolt azokra, akik még analóg hanghordozóról, konkréten vinyl („bakelit”) hanglemezekről is szeretnék élvezni zenegyűjteményüket. Ők közvetlenül csatlakoztathatnak akár MM, akár MC hangszedővel rendelkező lemezjátszó-futóművet egy sztereó RCA-csatlakozópáron keresztül.

VIII. HDMI-s erősítő

Elsősorban tévék HDMI ARC kimenetének fogadására került a H50 hátlapjára egy HDMI-bement is. Így ha egy hangprojektornál komolyabban szóló hangosítást keresünk a TV-nk mellé, az Arylic készüléke ebben is partnerünk. HDMI-bemenete nem dekódol DTS és Dolby formátumokat, így PCM jelet vár a TV-től.

Összefoglalva tehát a különbségeket a valamivel olcsóbban kapható Arylic M50-hez képest, azt lehet mondani, hogy a H50:

már nem tartalmaz vonalkimenetet (helyére a Phono bemenet került),
HDMI-bemenettel is rendelkezik,
nagy méretű OLED-kijelzője segíti a manuális kezelést,
újabb Bluetooth chipje már támogatja az aptX (16-bit/48 kHz), sőt az aptX-HD (24-bit/48 kHz) szabvány is,
Amazon Alexán keresztül is vezérelhető.
Érdemes megjegyezni még, hogy ha mobiltelefonról, tabletről küldenénk át az ott tárolt zenéket az Arylic H50-re, nincs különösebb jelentősége az aptX/aptX-HD támogatásnak, hiszen használhatjuk a saját mobilalkalmazását is, amely hálózaton keresztül az akár 24-bit/192 kHz-es FLAC fájlokat is képes továbbítani. Mindez akkor is működik, ha nincs a közelben WiFi-router, mivel a H50 közvetlenül is csatlakozhat a telefonunk WiFi-jéhez. Ha viszont egy ismerős mobiljáról játszanánk le valamit, kétség kívül kényelmesebb, hogy bármilyen alkalmazás telepítése nélkül, mint Bluetooth hangszóróra streamelhet zenét az adott mobil az Arylic H50-re.

Az Arylic H50 fontosabb műszaki adatai:

Wi-Fi: 802.11b/g/n 2,4/5 GHz
Ethernet: 10/100 Mbit
Bluetooth: v5.2 (Qualcomm QCC34040 aptX-HD/aptX-LL/aptX-AD/ABC/AAC)
Tápbemenet: 12–32V
Mellékelt tápegység: 24V / 4,75A
Frekvenciaátvitel: 20–20 kHz
ESS DAC: jel-zaj viszony 112 dB, THD+N -94 dB
Mélynyomókimenet: max. 3V RMS, 250 Hz-ig
Erősítő zenei teljesítménye: 2 × 50W (8Ω) 24V mellett, 2 × 80W (4Ω) 32V mellett (opcionális 32V-os tápegységgel)
Fizikai méretek: 185 × 50 × 155 mm

Gyártó: Arylic
Még senki nem írt véleményt erről a termékről.
Véleményed megosztásához be kell jelentkezned