Távsegítség
Kosár
Fiókom
Imperial i105 WLAN Internet Radio Black
Imperial i105 WLAN Internet Radio Black
Imperial i105 WLAN Internet Radio Black
Imperial i105 WLAN Internet Radio Black
Imperial i105 WLAN Internet Radio Black
Termék adatai

Imperial i105 WLAN Internet Radio Black

Cikkszám: IMP-22-315-00
Rádió
Garancia: 12 Hónap
Elérhetőség
Webshop: Rendelhető
27 501 Ft
Instock
db

Imperial i105

Az Imperial i105 internetes rádió a Magic M6 platformra épül. Ez az áramkör kifejezetten internetes és hibrid (web, FM, DAB/DAB+) rádiókhoz készült, és sok márka különböző rádiója használja világszerte. A MediaYou.net webrádiós adatbázisával van összekötve, így jelenleg 34 ezernél több webrádiót képes elérni a világ minden részéről – Magyarországról 199-et ismer. Az Androidra és iOS-re is ingyenesen letölthető AirMusic alkalmazással távvezérelhető, az időjárási információkat a WorldWeatherOnline.com oldalról veszi át. Különböző méretű, 320×240 pixel felbontású színes LCD-kijelzőt kezel (az i105-ben 6,1 cm képátlójú). Az i105 egy 76,2 mm átmérőjű teljes spektrumú, 5 Watt teljesítményű beépített hangszórót is tartalmaz, hátlapján pedig egy bassz-reflex nyílás segíti a mélyebb hangok reprodukálást. Bár egy hangszóróval sztereó hangzást nem élvezhetünk, de az oldalán található fülhallgató-kimeneten már sztereóban szól, sőt ezen keresztül akár egy sztereó erősítőre is ráköthető, szükség esetén.

Az Imperial i105 otthoni számítógép-hálózatunkhoz vezeték nélkül, Wi-Fi-n keresztül tud csatlakozni. Belső antennát használva 802.11b/g/n sebességű 2,4 GHz-es hálózatokhoz tud kapcsolódni, illetve ezen keresztül éri el az internetet. Az több tízezer webrádiót különböző kategóriákba rendezve kínálja, de a rádiónk földrajzi helyzetét automatikusan felismerve külön menüpontba találjuk a helyi (pl. magyarországi) rádióadókat. A nekünk tetsző webrádiókat egy gombnyomással a kedvencek közé menthetjük, majd a kedvencek listáját közvetlenül a rádió szív jelzésű előlapi gombjával is elérjük. De az akár magyar nyelvre is állítható kezelőfelületen külön menüpontban megtaláljuk a legutóbb hallgatott webrádiókat is. Ha rádiót hallgatva kapcsoljuk ki a készüléket, a következő bekapcsoláskor folytatódik az adott adó lejátszása.

A webrádiók adásán kívül saját zenéink (zenefájljaink) lejátszására is alkalmas az Imperial i105. Az alábbi lehetőségek közül választhatunk:

A készülék jobb oldalán található USB-aljzathoz számítógépes háttértárat (pendrive-ot, merevlemezt, stb.) csatlakoztatva  a kijelzőn és a mobilalkalmazáson is böngészhető annak tartalma, és a zenefájlok (MP3, AAC, FLAC, WMA, WAV, M4A (Apple Lossless nem) lejátszhatóak róla.
Az AirMusic mobilalkalmazás lehetővé teszi az okostelefonunkon, tabletünkön tárolt zenék átjátszását az i105-re, hasonlóan mintha egy Bluetooth hangszórót csatlakoztatnák a mobilhoz, csak itt a hangminőség nem romlik, és zenelejátszás közben bármi mást is tudunk csinálni a telefonnal (pl. telefonálni), a háttérben az AirMusic alkalmazás folytatja a zenelejátszást.
Az i105 megjelenik számítógépeink, okos eszközeink számára hálózatunkon, mint szabványos DLNA-lejátszó. Így pl. a Synology NAS-ok webböngészőben elérhető Audio Station alkalmazása, vagy annak mobilos verziója, a DS audio app képes a NAS-on lévő zenéket közvetlenül a rádiónkra kiküldeni, eközben egyáltalán nem terhelve a mobilt, számítógépet, sőt a lejátszás indítása után akár be is zárható az Audio Station vagy a DS audio app.

Az Imperial i105 egyéb érdekesebb funkció:

Ébresztőóra

Két független időpont állítható be ébresztéshez, tetszőleges ismétlődéssel (a hát bármely napján, napjain ismételhetően). Ébredhetünk webrádióra, egy beépített dallamra, sípoló hangjelzésre vagy USB-s háttértáron lévő zenefájl lejátszására. Természetesen az ébresztés hangereje is beállítható, ébresztéskor a legnagyobb előlapi gomb megnyomásával 5 perc haladékot kérhetünk magunknak a felébredésre, majd ismét megszólal a riasztás.

Napközbeni szunyókálás

5, 10, 20, 30, 60, 90 és 120 perces visszaszámlálást tudunk beállítani magunknak pár mozdulattal, ezután a rádió riaszt minket. A kijelzőn folyamatos látható, hány perc van még hátra a riasztásig.

Elalvásidőzítő

Itt beállíthatjuk, hogy 15, 30, 60, 90, 120, 150 vagy 180 perc múlva magától kapcsoljon ki a rádiónk. Ez hasznos lehet, ha pl. elalváshoz vagy a lakás elhagyásához készülünk, és nem szeretnénk, hogy szóljon a készülék, ha elaludtunk vagy távol vagyunk.

Elalvásrádió

Olyan webrádiók gyűjteménye, amelyek segítenek elaludni. Az elalvásidőzítővel kombinálva remek segítség lehet akár gyerekeknek, akár felnőtteknek. Az alábbi kategóriák választhatók:

Madarak: madárcsicsergés (FM - Brazilian Birds)
Altató: altatódalok gyerekeknek (jelenleg nem működik)
Zongora: egyetlen zongorán játszott dalok (CalmRadio – Solo Piano)
Eső: eső és vihar hangjai (Sleppscapes – Rain)
Spa: relaxációs zenék (FM – Destination SPA Radio)
Világegyetem: Sci-Fi filmek zenei témáit idéző számok (SomaFM Space Station)
Hullám: tengeri hullámok hangjai (Abacus Ocean)
Fehér zaj: mesterséges zaj (jelenleg nem működik)

Időjárási adatok előrejelzéssel

Az Imperial i105 rádió kijelzőjének jobb felső sarkában folyamatosan látható a földrajzi helyzetünknek (automatikusan detektált vagy manuálisan beállított – 42 magyar nagyváros választható) a kinti hőmérséklet és időjárás, de a rádió készenléti állapotában a színes kijelzőn a pontos idő mellett 4 napos előrejelzés is megjeleníthető számtalan időjárási adattal, mint pl. látótávolság, szélsebesség és irány, hőérzet, páratartalom, stb.

Extra funkciók mobilalkalmazáson keresztül

A mind a Google Play Áruházból, mind az Apple App Store-ból letölthető AirMusic Control okostelefonos alkalmazás a telefonból távirányítót varázsol rádiónkhoz. De ezen felül extra funkciókat is biztosít, úgymint:

Cserélhető fotó a rádió kijelzőjére, amely bekapcsoláskor, bootolás közben látható.
A mobilon tárolt zenék lejátszása a rádiónkon.
Belső telefon (intercom) funkció: a mobiltelefon mikrofonjával felvett hangüzenet átküldhető a rádióra (beszélhetünk így a lakás másik szobájában a rádiót hallgató családtagunkhoz).
Üzenetrögzítő: hasonló ez előző funkcióra, de a küldött hangüzenet nem lesz azonnal lejátszva, hanem egy, a kijelző bal felső sarkában villogó piros karika jelzi, hogy üzenet érkezett, amit a fő kezelőgomb benyomására lehet lejátszani.
Az éppen hallgatott zeneszám dalszövegének megjelenítése webböngészőben.
Az éppen hallgatott zeneszám megkeresése Spotify-on (a Spotify alkalmazásnak is telepítve kell lennie a mobilunkon).
Multiroom zenelejátszás: több rádió szinkronba kapcsolható a lakáson belül.
Webrádiók kényelmes keresése a mobil billentyűzetét használva.

Az Imperial i105 fontosabb fizikai paraméterek:

Max. fogyasztás (készenlét/működés): 0,5/10 W
Méretek: 239×92×110 mm
Tömeg: 560 gramm
Tápellátás: 5 V, 2 A (USB-C kábelen keresztül, USB-s tápegység mellékelve)

Gyártó: Imperial
Még senki nem írt véleményt erről a termékről.
Véleményed megosztásához be kell jelentkezned